Εξώφυλλο βιβλίου
Karl Heinz Roth

Karl Heinz Roth

Ο Karl-Heinz Roth γεννήθηκε το 1942 στο Wertheim am Main. Σπούδασε ιατρική και ιστορία στα πανεπιστήμια του Würzburg, της Κολωνίας, της Βόννης, του Αμβούργου και της Βρέμης. Έκανε τη διδακτορική διατριβή του στο Αμβούργο (Ιατρική) και τη Βρέμη (Ιστορία).
Από το 1965 δραστηριοποιήθηκε στη Νέα Αριστερά. Από το 1980 ως το 1997 διετέλεσε συνεργάτης ενός συλλογικού γενικού ιατρείου στο Αμβούργο-Σαν Πάουλι. Συνιδρυτής, το 1986, του Ιδρύματος Κοινωνικής Ιστορίας του 20ου αιώνα και του περιοδικού «1999».
Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων και έχει κάνει αναρίθμητες δημοσιεύσεις άρθρων σε περιοδικά για την κοινωνική και οικονομική ιστορία, την ιστορία της ιατρικής, των επιστημών του 20ου αιώνα καθώς και σε μεθοδολογικά ζητήματα που αφορούν την ιστορική έρευνα.

Hartmut Rübner

Hartmut Rübner

O Dr. Hartmut Rübner γεννήθηκε το 1960 στο Lippstadt (Nordrhein-Westfalen). Μετά την κατάρτισή του εξειδικεύτηκε στην μηχανουργία ως τορναδόρος.
Από το 1983 πραγματοποίησε σπουδές πολιτικών και κοινωνικών επιστημών καθώς και ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Duisburg, στο City Polytechnic του Sheffield και το πανεπιστήμιο της Βρέμης. Αργότερα, μεταξύ άλλων, δραστηριοποιήθηκε στην συνδικαλιστική επιμορφωτική εργασία.
Το 2003 έλαβε το διδακτορικό του με τη διατριβή «Συγκέντρωση και κρίση της γερμανικής ναυσιπλοΐας. Θαλάσσια οικονομία και πολιτική στη γερμανική αυτοκρατορία, στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης και στον εθνικοσοσιαλισμό» (Βρέμη 2005).
Από το 2001 ως το 2003 διετέλεσε επιστημο-νικός συνεργάτης στο προωθούμενο σχέδιο «Παιδιά της αντίστασης» της Γερμανικής Ερευνητικής Κοινότητας και συνάμα διδάσκων στο Πανεπιστήμιο του Βούπερταλ.
Από το 2004 ως το 2009 υπήρξε συντάκτης του περι-οδικού “Internationale Wissenschaftliche Korrespondenz zur Geschichte der deutschen Arbeiterbewegung” (IWK). Από το 2013 υπήρξε μέλος της σύνταξης του “Sozial. Geschichte Online/Offline” και Research Fellow του “Ιδρύματος για την κοινωνική ιστορία του 20ου και 21ου αιώνα”.
Έχει κάνει δημοσιεύσεις για την κοινωνική και οικονομική ιστορία της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, της εθνικοσοσιαλιστικής δικτατορίας και για την ιστορία της Νέας Αριστεράς.